• Ο γεωπόνος και κηποτέχνης Νίκος Θυμάκης νέο μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου

    December 4, 2015 - Ανακοινώσεις

    Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε οτι ο γεωπόνος και κηποτέχνης κ. Νίκος Θυμάκης θα είναι το νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου μετά την αποχώρηση από το ΔΣ του κ. Δημητρίου Μπότση. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας τόσο προς τον Δημήτρη για τη μέχρι τώρα εξαιρετική συμβολή του στις προσπάθειες του Συλλόγου μας, όσο και προς τον Νίκο που δέχτηκε να ενισχύσει την ομάδα με τις γνώσεις του και την εμπειρία του. O Δημήτρης Μπότσης που για προσωπικούς λόγους έπρεπε να αποχωρήσει θα παραμείνει ενεργό και δραστήριο μέλος του Σωματείου μας. Με ομόφωνη απόφαση των μελών του ΔΣ ο Νίκος Θυμάκης γίνεται το νέο μέλος του ΔΣ μας έτσι ώστε η επιστημονική του κατάρτιση σε θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος και της κηποτεχνίας να ενδυναμώσει το προφίλ του Συλλόγου μας και προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Νίκος μαζί με το ιδρυτικό μας μέλος τον κ. Γιάννη Σπαντιδάκη είναι από τους πιο αξιόλογους κηποτέχνες μας και η συμβολή τους στο Τατόι θα είναι καθοριστική. Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε οτι στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας που έγινε στις 23/11/2015 εκλέχθηκε ως Πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής του Σωματείου το ιδρυτικό μας μέλος κ. Νικόλαος Νίντος. Η έκτακτη εκλογή και η Γενική Συνέλευση έγιναν λόγω του αιφνίδιου θανάτου του αγαπητού μας Μάρκου Τσάκα το προηγούμενο καλοκαίρι, ο οποίος ήταν μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής.

    Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό του Νίκου Θυμάκη. 

    Ο Νίκος Θυμάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και κατάγεται από τη Νάουσα και τα Χανιά. Είναι Γεωπόνος κι ασχολείται με την Ανθοκομία και την Κηποτεχνία από το 1998. Σαν Σύμβουλος Πρασίνου έχει την πεποίθηση ότι η Κηποτεχνία είναι «εργαλείο» πολιτιστικής, τουριστικής -κι όχι μόνο- προβολής της χώρας μας. Πιο συγκεκριμένα, ενισχύει την δυναμική του αειφόρου και αυτοσυντηρούμενου «Ελληνικού Κήπου» παγκοσμίως με τις δράσεις του. Έχει συμμετάσχει εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε διεθνείς εκθέσεις Ανθοκομίας και Κηποτεχνίας, όπως στην IGM Tulln (Αυστρία, 2007) και στην Taipei Flora Expo (Ταϊβάν, 2010-2011) όπου και πήρε την 6η θέση ανάμεσα σε 31 συμμετοχές, την καλύτερη για Ευρωπαϊκή χώρα. Επίσης, ήταν ο Project Manager της Ελληνικής συμμετοχής στη Floriade (Ολλανδία 2012) με την ομάδα ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ Hellenic Garden Team. Για αυτήν του τη δράση, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Εξαγωγέων Φυτικού Υλικού (ΕΣΕΦΥ) τον τίμησε κάνοντάς τον Επίτιμο Πρόεδρό του.

    Στα πλαίσια συνεργασιών εκτός Ελλάδος , εκτός των άλλων, εργάστηκε στο Κατάρ (2012) για τη διάσωση φοινικοειδών και στη Χάλκη (Πριγκιπόνήσια-Κωνσταντινούπολη) (2013-σήμερα) για την κατασκευή του θεματικού κήπου της Αγίας Γραφής στην Ιερά Θεολογική Σχολή, εφαρμόζοντας τη μελέτη του Πανεπιστημίου Neapolis της Πάφου.

    Υπήρξε ο επιστημονικός υπεύθυνος της Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου Κηφισιάς από το 2005-2012. Έχει πλήθος αρθρογραφίας σε ημερήσιο και περιοδικό τύπο καθώς και τηλεοπτικών εμφανίσεων σε εκπομπές κηποτεχνίας και κηπουρικής την τελευταία δεκαετία. Είναι μέλος αρκετών εθελοντικών οργανώσεων σχετικών με το πράσινο και το περιβάλλον.

    Είναι ο ιδρυτής της GREEKPALMSOCIETY που αγωνίζεται για την διάδοση και διάσωση του Κρητικού Φοίνικα (Phoenix theophrasti) και μέλος του EUNOPS (European Network of Palm Scientists).

    Από τον Οκτώβριο του 2015 και μετά από πολυετή πορεία στους Δήμους Χαλανδρίου και Κηφισιάς καθώς και στον οργανισμός για το «Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης» ανήκει στο Γραφείο Προγραμματισμού και Αξιοποίησης Πόρων του Δήμου Αμαρουσίου, με αντικείμενο τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.