• Την Κυριακή 3 Μαΐου μεγάλη ξενάγηση στο Τατόι σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ

    April 27, 2015 - Ανακοινώσεις

    Την Κυριακή 3 Μαΐου, για δεύτερη φορά διοργανώνουμε πεζοπορία και ξενάγηση στα πρώην βασιλικά κτήματα Τατοίου. Στην πρώτη κοινή δράση του ΣΚΑΙ και του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου περισσότερα από 2000 άτομα παρακολούθησαν την μοναδική αυτή εμπειρία. Την επαναλαμβάνουμε μετά από παράκληση πολλών πολιτών της Αθήνας. Τα μονοπάτια εντός του κτήματος έχουν χαμηλό επίπεδο δυσκολίας (κατηγορία 1), δηλαδή εύκολα. Η δράση αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας και τον Σύλλογο Φίλων Κτήματος Τατοΐου. Στη δράση έχουμε την υποστήριξη του Σωματείου Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου και του Συλλόγου Γυναικών Κρυονερίου.

    Σημείο συνάντησης, Κτήμα Τατοΐου, κεντρική είσοδος στη θέση Λεύκα, στις 11 το πρωί.

    Σε όλη την έκταση του κτήματος συναντάμε πλούσια βλάστηση από έλατα, πεύκα και σημαντικά είδη της ελληνικής χλωρίδας.

    Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας μας θα πρέπει να φοράμε αθλητικά παπούτσια και άνετα ρούχα, να έχουμε καλή φυσική κατάσταση και να μην αφήνουμε σκουπίδια κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας μας. Η ξενάγηση θα γίνει από τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοϊου.

    Το περιβάλλον των κτημάτων Τατοίου

    Το Τατόι ήταν παλιότερα μία από τις πιο μαγευτικές περιοχές της χώρας. Στα πλούσια δάση του ζούσαν ελάφια, ζαρκάδια, αγριογούρουνα και άλλα μικρότερα ζώα.

    Στις 30 Ιουνίου του 1916 μία μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του δάσους. Στα χρόνια που ακολούθησαν το δάσος αναπτύχθηκε ξανά, αλλά στις δεκαετίες του 1970 και 1980 νέες πυρκαγιές κατέστρεψαν και πάλι μεγάλο μέρος του. Τα κατεστραμμένα από τις πυρκαγιές τμήματά του κηρύχθηκαν αναδασωτέα με τις αποφάσεις του Νομάρχη Ανατ. Αττικής. Διαθέτει περισσότερα από 35 είδη της ελληνικής χλωρίδας ενώ είναι και καταφύγιο θηραμάτων.

    Αφήνουμε τον καναπέ, ζούμε καλύτερα
    Πηγή: http://www.skai.gr/news/health/article/280337/tin-kuriaki-3-maiou-perpatame-sta-proin-vasilika-ktimata-tatoiou/#ixzz3YX5tvCoy
    Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook