Δημήτρης Ιωάννιδης

Μέλος του Δ.Σ του Σωματείου των Φίλων του Κτήματος Τατοΐου

 

 

 

 

 

O Δημήτρης Ιωαννίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Αγγλία, και ειδικεύτηκε στην διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του ιστορικού περιβάλλοντος. Σήμερα, με βάση την Αθήνα, εργάζεται ως Αρχιτέκτων και Σύμβουλος Πολιτιστικής Διαχείρισης σε διάφορα έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ανακάλυψε το Τατόι μέσω της έκδοσης του δίτομου έργου ‘Χρονικό του Τατοΐου’ του Κ. Σταματόπουλου (Εκδόσεις ΚΑΠΟΝ). Στην συνέχεια μαγεύτηκε από την ιδιαίτερη ομορφιά και γοητεία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος του, σε μία από τις εξορμήσεις της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, με οδηγό τον κ. Σταματόπουλο.

Η επιθυμία του για την σωτηρία και ανάδειξη του κτήματος είναι έντονη, όσο βέβαια έντονη είναι και η απορία του για τους λόγους για τους οποίους το κτήμα αφέθηκε στην τύχη του. Πιστεύει ακράδαντα πως το κτήμα Τατοΐου έχει την δυναμική να αποτελέσει έναν πρότυπο τόπο πολιτιστικού τοπίου, και έναν αυτοσυντηρούμενο και ζωντανό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό οργανισμό με πανευρωπαϊκή αίγλη και ακτινοβολία.