Νίκος Βατόπουλος

Αντιπρόεδρος του Σωματείου των Φίλων του Κτήματος Τατοΐου

 

 

 

 

 

Ο Νίκος Βατόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 και είναι δημοσιογράφος με ειδίκευση τα πολιτιστικά θέματα στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», όπου εργάζεται από το 1988. Από το 2007 είναι υπεύθυνος του Πολιτιστικού Τμήματος για τα ημερήσια και το σαββατιάτικο φύλλο. Το 1999 εργάστηκε για ένα διάστημα στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Το Πρόσωπο της Αθήνας» (2001 και 2008), το οποίο κυκλοφόρησε και στην αγγλική γλώσσα («Facing Athens»).

Εχει συνεργαστεί με μεγάλο αριθμό εκδόσεων και περιοδικών.

Είναι  κάτοχος πτυχίου Master of Arts σε European Studies (1985) από το Πανεπιστήμιο του Reading (Ηνωμένο Βασίλειο).

«Το Τατόι είναι η έκφραση μίας ευγενούς Ελλάδας, με σεμνή μεγαλοπρέπεια, γαλήνια μορφή, αρμονία και κάλλος. Το βάρος της Ιστορίας ρίχνει ελαφριές σκιές μέσα από τα φυλλώματα και τα ξέφωτα και η αίσθηση που έχει κανείς είναι αυτή ενός τόπου, που θυμίζει μία ουτοπική Αρκαδία στις πλαγιές της Πάρνηθας. Μόνο που εδώ, όλα είναι αληθινά, νωπά με το αποτύπωμα των ανθρώπων που κατοίκησαν και αγάπησαν το Κτήμα και τα Ανάκτορα. Από την πρώτη μου επαφή με το Τατόι, κατάλαβα βαθιά μέσα μου ότι αυτός ο ευλογημένος τόπος της Αττικής είχε μία μοναδικότητα, αρετή σπάνια και άξια σεβασμού. Σήμερα, το Τατόι αναγενημμένο στις συνειδήσεις όσων κερδίζει μέρα με τη μέρα, χάρη σε αυτόν τον ιδανικό συνδυασμό Φύσης και Ανθρώπου, μπορεί και πάλι να προσφέρει υπηρεσίες στην Ελλάδα. Η ευθύνη για τις δικές μας γενιές είναι μεγάλη. Το Τατόι θα είναι πάντα ένα σύμβολο ομορφιάς και μεγαλείου, αλλά πάνω απ΄όλα θα παραμένει μία πρόκληση απέναντι στην οποία οφείλουμε να φανούμε αντάξιοι».