• Επιμνημόσυνη δέηση με αφορμή τα 50 έτη από τον θάνατο του Βασιλιά Παύλου

  March 7, 2014 - Δελτία Τύπου

  Η Βασιλική Οικογένεια της Ελλάδας τιμώντας την επέτειο των πενήντα ετών από τον θάνατο του Βασιλέως Παύλου τέλεσε την Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014 επιμνημόσυνη δέηση στο Βασιλικό Κοιμητήριο Τατοϊου με εξαιρετική κάλυψη από τα διεθνή ΜΜΕ.

  Στην τελετή παρευρέθησαν:
  Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, η Βασίλισσα Άννα-Μαρία, ο Πρίγκιπας Παύλος, η Πρίγκιπισσα Μαρί-Σαντάλ και τα τέκνα τους Πριγκίπισσα Ολυμπία, Πρίγκιπας Κωνσταντίνος, Πρίγκιπας Αχιλλέας, Πρίγκιπας Οδυσσέας και Πρίγκιπας Αριστείδης, η Πριγκίπισσα Αλεξία, ο Πρίγκιπας Νικόλαος με την Πριγκίπισσα Τατιάνα, η Πριγκίπισσα Θεοδώρα, ο Πρίγκιπας Φίλιππος, η Πριγκίπισσα Ειρήνη και ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα Μιχαήλ.

  Από την Βασιλική Οικογένεια της Ισπανίας: η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, ο Διάδοχος του Ισπανικού Θρόνου Φελίπε με την σύζυγό του Πριγκίπισσα Λετίσια, η Ινφάντα Ελένα και η Ινφάντα Κριστίνα. Παρόντες στην τελετή ήταν ο Βασιλεύς Σιμεών της Βουλγαρίας, ο Διάδοχος Αλέξανδρος και η Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, η Αρχιδούκισσα Έλεν της Αυστρίας, ο Μαρκήσιος και η Μαρκησία του Baden, ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα Ludwig του Baden, η Πριγκίπισσα Welf-Heinrich του Ανόβερου, η Πριγκίπισσα Τατιάνα με το σύζυγό της Dr John Fruchaud και ο Κόντες με την Κοντέσσα Hans-Veit zu Toerring.

  Της τελετής χοροστάτησαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες: Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.Δανιήλ, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

  Το Τατόι και πλάνα από την τελετή ταξίδεψαν στο εξωτερικό. Είναι σαφές οτι η πολιτεία οφείλει να λάβει άμεσα δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ερημοποίησης του πρώην Βασιλικού Κτήματος, της προστασίας του και της ανάδειξής του.