• Ο Κώστας Σταματόπουλος και η Αθηνά Κακούρη μιλούν για τα βιβλία τους

  October 25, 2016 - Ανακοινώσεις

  Αγαπητά μέλη, αγαπητοί φίλοι, οι Εκδόσεις Καπόν, αντί εγκαινίων, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου οργανώνουν γιορτή στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ, το οποίο δημιουργήθηκε πριν από λίγους μήνες.

  Οι συγγραφείς των Εκδόσεων θα σχολιάσουν θέματα της ειδικότητάς τους, θα υπογράψουν βιβλία και θα δώσουν ερεθίσματα για ανταλλαγή απόψεων και ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

  Στις 12 το μεσημέρι, θα είναι κοντά μας ο καθηγητής αρχαιολογίας Δημήτρης Πλάντζος. Θα μας ενημερώσει για επίκαιρα γεγονότα που ταράζουν τα νερά της σύγχρονης αρχαιολογίας παγκοσμίως και θα ανταλλάξει απόψεις με τον αρχιτέκτονα και ιστορικό τέχνης Γιάννη Παπαϊωάννου, ο οποίος, στη συνέχεια, θα μας μιλήσει για τον δικό του προσωπικό τρόπο ανάγνωσης και πρόσληψης της τέχνης, ανοίγοντας ζωντανό διάλογο με το κοινό.

  Γύρω στις 2 μ.μ., η καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης Μελίτα Εμμανουήλ θα μας ενημερώσει για τις σύγχρονες προσεγγίσεις της Τέχνης, όπως προβάλλουν στο βιβλίο της Ιστορία της τέχνης από το 1945 σε πέντε ενότητες.

  Μετἀ από ένα διάλειμμα, στις 4 μ.μ., ο ιστορικός και επίτιμο μέλος μας, Κώστας Σταματόπουλος, θα μας μιλήσει για ιστορικά και πολιτικά γεγονότα που σφράγισαν τη νεώτερη Ιστορία μας και που αφορούν τα βιβλία του με ειδική αναφορά στο Τατόι.

  Στις 5 μ.μ. η κυρία Αθηνά Κακούρη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου μας, βασισμένη στην πείρα της ως συγγραφέως ιστορικών μυθιστορημάτων, αλλά και του πρόσφατου βιβλίου της Τα Δύο Βήτα, θα μιλήσει με θέμα «Μυθιστόρημα, Ιστορία, Ιστορικό Μυθιστόρημα – πού συμπίπτουν αυτά τα τρία είδη και πού αντιδιαστέλλονται».

  Τα βιβλία των Εκδόσεων Καπόν την μέρα εκείνη θα διατίθενται με ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές και μπορείτε να τα αποκτήσετε για εσάς και τους φίλους σας. Στο βιβλιοπωλείο της Ραχήλ θα βρίσκεται προς πώληση και το ημερολόγιο του Συλλόγου μας για το 2017 αξίας 8 ευρώ.

  14711278_1218657568156363_5293572284365681773_o