• Πάμε θέατρο: Στις 5 Δεκεμβρίου ο Σύλλογός μας στη “Σοφία”

  November 23, 2017 - Ανακοινώσεις

  Αγαπητά μέλη, αγαπητοί φίλοι,

  Την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00 (διάρκεια μια ώρα) σας καλούμε να παρακολουθήσουμε μαζί την παράσταση “Σοφία” (μια ματιά στη ζωή της Βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας) που ανεβαίνει αυτό το διάστημα στην Οικία Κατακουζηνού στο Σύνταγμα. Έχουμε στη διάθεσή μας 30 θέσεις οπότε θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα ήθελα να μας ενημερώσετε στο email info@tatoi.org για τις θέσεις που θα θέλατε να κρατήσετε στο ονομά σας. Θερμή παράκληση αν κρατηθούν θέσεις να μας ενημερώσετε σε περίπτωση που δεν έλθετε μιας και η παράσταση έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία και υπάρχει μεγάλη ζήτηση.

  Έχω δει την παράσταση και την προτείνω. Ο Φαίδων Καστρής δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας. Οι αναφορές στο Τατόι συγκλονιστικές. Από τους καλύτερους μονολόγους που έχω δει.

  “Η βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, μπροστά στο φέρετρο του νεκρού συζύγου της, βασιλιά Χουάν Κάρλος, κάποια στιγμή στο μέλλον. Μια φωνή της μιλάει. Μια φωνή μέσα στο μυαλό της. Το παρελθόν ξυπνά. Μνήμες θραύσματα την πλημμυρίζουν. Το Τατόι, ο Παύλος, η Φρειδερίκη, ο Χουανίτο, ο Φράνκο, ένα παιδί που πεθαίνει μπροστά στα μάτια της… Ποια είναι; Τι έζησε; Τι δεν έζησε; 

  Ο Φαίδων Καστρής, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Λεωνίδα Παπαδόπουλου, υποδύεται ένα αλλόκοτο πλάσμα που στοιχειώνει το μυαλό της Σοφίας και μεταμορφώνεται σε όλους όσους καθόρισαν τη ζωή της. Ποιος είναι; Κάποιος αόρατος φίλος της, η συνείδησή της ή μήπως μια φωνή από το παρελθόν; Ο Ισπανός συγγραφέας του έργου Ιγνάθιο Γκαρθία Μάι σπάει τα όρια του ρεαλισμού και μας προσκαλεί σε μια διαδρομή στα όνειρα και τους εφιάλτες της βασίλισσας Σοφίας.  

  Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

  Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος

  Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Όλγα Ντέντα

  Διαμόρφωση ηχητικών τοπίων: Νίκος Παπαρρόδου

  Ψιμυθίωση: Ήρα Σ. Μαγαλιού

  Φωτογραφίες παράστασης: Σπύρος Τσακίρης

  Trailer: Στέφανος Κοσμίδης

  Ερμηνεύει ο Φαίδων Καστρής”

  Το εισιτήριο είναι 10 ευρώ και θα θέλαμε να μας ενημερώσετε μέχρι τις 29 Νοεμβρίου το αργότερο. 

  Με φιλικούς χαιρετισμούς,

  Βασίλης Κουτσαβλής