• Το Τατόι στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με την Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας

    June 4, 2021 - Ανακοινώσεις

    Ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου

    Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με την Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Την Βασίλισσα Σοφία και την αδερφή της Πριγκίπισσα Ειρήνη υποδέχτηκαν στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την σύζυγό του κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Κατά την συνομιλία του Πρωθυπουργού με την Βασίλισσα Σοφία έγινε εκτενής αναφορά στο Τατόι και την αξιοποίησή του από την Ελληνική Πολιτεία, ενώ ο Πρωθυπουργός κάλεσε την Βασίλισσα Σοφία να επισκεφτούν μαζί το Τατόι σε ένα μελλοντικό της ταξίδι στην Ελλάδα. Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη που σε συμβολικό και ουσιαστικό επίπεδο αποτελεί ύψιστο γεγονός πολιτικού πολιτισμού. Θερμά συγχαίρουμε όσους εργάστηκαν για αυτή την συνάντηση και το περιεχόμενό της. Μετά από πολλά χρόνια παρακμής και πολιτικού κομπλεξισμού γίνονται καθοριστικά βήματα για την αξιοποίηση του π. Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου. Στηρίζουμε όλες τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης που στόχο έχουν την επαναλειτουργία του Κτήματος Τατοΐου με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του και την τεράστια οικολογική του αξία. Στηρίζουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ποιοτική αποκατάσταση του μνημείου και στην επαναλειτουργία του σύμφωνα με τα διεθνή standards για αντίστοιχα μνημεία και χώρους πολιτισμού και αναψυχής. 

    Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι η Βασίλισσα Σοφία έχει συμβάλλει ήδη καθοριστικά στην μελέτη αποκατάστασης του Ανακτόρου του Τατοΐου και στην μετατροπή του σε μουσείο. 

    Εδώ μπορείτε να δείτε το βίντεο από την συνάντηση και την συνομιλία του Πρωθυπουργού με την Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και φωτογραφίες από την συνάντηση.