• Θερμές ευχές από τον Σύλλογο Φίλων Κτήματος Τατοΐου

    December 24, 2021 - Ανακοινώσεις

    Αγαπητά μέλη, αγαπητοί φίλοι, 

    Εκφράζουμε τις θερμότερες ευχές μας για Καλά Χριστούγεννα και μια καλύτερη νέα χρονιά σε όλους τους φίλους του Κτήματος Τατοιου. Με υγεία, προσωπική γαλήνη και ότι επιθυμεί ο καθένας για εμάς και τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Και με όλη μας την ψυχή ευχόμαστε μια καλύτερη χρονιά και για το αγαπημένο Τατόι. 

    Το 2021 θα μείνει με μελανά χρώματα στην ιστορία του κτήματος. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα την χαρακτηρίσει ως annus horribilis κατά την οποία σημειώθηκε η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία του πρώην βασιλικού κτήματος. Μια χρονιά που το Τατοι δεν απώλεσε απλά την καρδιά του που ήταν το δάσος. Απώλεσε και μεγάλο τμήμα της ιστορικότητας του, ως ενα κτήμα μοναδικό στα ελληνικά δεδομένα για αυτή ακριβώς την αρμονική συνύπαρξη ιστορικότητας, γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής, αρχιτεκτονικής και του απαράμιλλης ομορφιάς δάσους του.

    Μετά τον θρήνο και το σκοτάδι ακολουθεί το φως νομοτελειακά. Η αισιόδοξη επόμενη μέρα, που δεν ξέρω αν μπορεί να αποτυπωθεί σε αυτές τις λίγες φωτογραφίες από το κτήμα, παραμονή Χριστουγέννων. Οι σπόροι των πεύκων πέταξαν ήδη βλαστούς. Εκατομμύρια βλαστούς, και η φύση ξεκίνησε αυτό που πολύ καλά ξέρει να κάνει. Να πηγαίνει κόντρα σε όσους με μίσος της προξενούν ζημιά. Αναγεννάται και εκδικείται. Και σε αυτήν την φάση της αναγέννησης μας θέλει όλους με σεβασμό δίπλα της. Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοιου θα κληθεί σύντομα να δώσει και πάλι μάχες για τα αυτονόητα. Και τώρα περισσότερο από ποτέ σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας. Αποφασισμένους και προσηλωμένους να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ενα πράσινο Τατοι, ενα περήφανο Τατόι, το ίδιο Τατόι και όχι μια φτηνή απομίμησή του!  Καλή νέα χρονιά στο κτήμα και σε όλους μας!