• Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων του 5ου Γκαλά Όπερας για το Τατόι

  November 9, 2017 - Ανακοινώσεις

  Αγαπητά μέλη, αγαπητοί φίλοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε οτι ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων του 5ου Γκαλά Όπερας για το Τατόι μέσω του site της TicketServices (https://www.ticketservices.gr/event/5o-gala-operas/) Τα εισιτήρια εφέτος είναι αριθμημένα και μπορείτε να τα αγοράζετε και από τα καταστήματα Public. Είτε σας αρέσει η Όπερα, είτε όχι, είτε θέλετε να έρθετε στο Γκαλά, είτε δεν μπορείτε λόγω υποχρεώσεων ή γιατί μένετε εκτός Αθήνας ή στο εξωτερικό, έχετε μια μοναδική ευκαιρία μέσα στον χρόνο να συμμετάσχετε στο μεγαλύτερο crowd funding που γίνεται για το Τατόι και τα κτίριά του που καταρρέουν. Έχετε την μοναδική ευκαιρία να αγοράσετε ένα εισιτήριο των 20 ευρώ και να στηρίξετε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε 7 και πλέον χρόνια για να σώσουμε αυτό το υπέροχο κτήμα, την ιστορία του και το τεράστιο οικολογικό του απόθεμα. Συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε πόρους για την αποκατάσταση του κτιρίου του Οινοποιείου και τα φετινά έσοδα από το Γκαλά θα διατεθούν για αυτόν τον σκοπό. Ευχόμαστε να στηρίξετε το έργο μας και θα χαρούμε να σας έχουμε όλους κοντά μας στο Γκαλά. Θα υπάρχει μικρή δεξίωση με κρασιά και συνοδευτικά κατά το διάλειμμα του Γκαλά. Θα σας αποζημιώσουμε για αυτά τα 20 ευρώ με ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου αλλά κυρίως θα ζήσουμε όλοι μαζί μια μοναδική χριστουγεννιάτικη εμπειρία. Υπάρχουν πολύ λίγες θέσεις στην διακεκριμένη ζώνη (Σειρές 1-3) οι οποίες θα εξαντληθούν πολύ σύντομα λόγω μεγάλης ζήτησης της ζώνης αυτής. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης.

  Ευχαριστούμε πολύ.

   5ο Gala Όπερας,
  για το πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου

  Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου για πέμπτη συνεχή χρονιά οργανώνει το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο γκαλά Όπερας, με στόχο την ενίσχυση του Ταμείου Μελετών Αποκατάστασης των ιστορικών κτιρίων του πρώην Βασιλικού Κτήματος στο Τατόι. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 20:00, στην Αίθουσα «Παρνασσός». Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην μνήμη της Μαρίας Κάλλας για τα 40 χρόνια από τον θάνατό της.

  Στη φετινή εορταστική συναυλία λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχνες:

  Βασιλική Καραγιάννη, σοπράνο


  Νίκος Σπανάτης, κόντρα τενόρος


  Χάρης Ανδριανός, βαρύτονος


  Δημήτρης Γιάκας, πιάνο

  Την φετινή μουσική βραδιά θα πλαισιώσει το μουσικό σύνολο Floridante από την Εσθονία. To ρεπερτόριο του Floridante Ensemble εμπνέεται από τα παραδοσιακά ρεπερτόρια της Ανατολικής Ευρώπης και επεκτείνεται σε μια ευρεία γκάμα που «αγκαλιάζει» από τη ζώσα εσθονική μουσική παράδοση, με επιρροές από τη ρωσική και σκανδιναβική μουσική ιστορία, έως και το κλασικό γερμανικό και ιταλικό μπαρόκ, αλλά και τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της γηραιάς Ηπείρου. Με σπουδές σε διαπρεπείς μουσικές σχολές της Φινλανδίας, της Γαλλίας και της Δανίας, τα μέλη του Floridante Ensemble παρουσιάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα υψηλής ποιότητας που «μαγνητίζει» το συναίσθημα του φιλόμουσου κοινού.

  Το σύνολο αποτελείται από τους:
  Meelis Orgse – Μπαρόκ βιολί
  Lisa Kawasaki – Φλάουτο
  Tõnu Jõesaar – Βιολοντσέλο
  Saale Fischer – Τσέμπαλο

   

   

   

   

   

  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων άριες από γνωστές όπερες συνθετών όπως: Haendel, Vivaldi, Mozart, Donizetti, Verdi, Thomas, Rossini κ.α.

  Ο θεματικός άξονας των δύο μερών φέρει τους παρακάτω γενικούς τίτλους:
  – Α Μέρος: Η Όπερα στις αυλές των ιπποτών
  – Β Μέρος: Ρομαντικές άριες και ντουέτα από την Όπερα

  Στον χώρο της σκηνής θα υπάρχουν προσωπικά αντικείμενα της Μαρίας Κάλλας που ευγενικά μας παραχωρεί ο συλλέκτης αντικειμένων της μεγάλης ντίβας κ. Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος. 

  Και εφέτος όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν αποκλειστικά για την μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου του Οινοποιείου το οποίο βρίσκεται σε φάση κατάρρευσης. Είναι από τα παλαιότερα κτίρια του κτήματος και μια πρωτοποριακή μονάδα παραγωγής κρασιού για την εποχή του. Τα κρασιά του Τατοΐου είχαν βραβευθεί σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις. Στόχος είναι η αναστήλωση και η επαναλειτουργία του Οινοποιείου και η βιολογική παραγωγή κρασιού, η πώληση του οποίου θα αποφέρει έσοδα για την συντήρηση του κτήματος. Για να καλυφθεί το κόστος της μελέτης διοργανώνονται τακτικές ενέργειες fundraising μιας και το κόστος της μελέτης είναι ιδιαιτέρως υψηλό λόγω του μεγέθους του κτιρίου και των ειδικών απαιτήσεων.

  Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ανώνυμους δωρητές της εκδήλωσης, χάριν στους οποίους πραγματοποιείται και η φετινή διοργάνωση.

  Χορηγός φιλοξενίας ξένων καλλιτεχνών: Electra Metropolis Athens Hotel
  Χορηγός εκτύπωσης προγράμματος: Αρτεμίσιον Γεωργική Α.Ε.
  Χορηγός κοσμημάτων Βασιλικής Καραγιάννη: CHOPARD
  Χορηγός Οίνου: Αμπελώνες Πύργου Βασιλίσσης

  Διάρκεια συναυλίας: 2 ώρες μαζί με το διάλειμμα

  Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν διαμορφωθεί ως εξής:
  Διακεκριμένη (σειρές 1-3): 50 ευρώ
  Ζώνη Α’ (σειρές 4-6): 30 ευρώ
  Ζώνη Β’- Εξώστης (σειρές 7-16 & εξώστης): 20 ευρώ

  Πληροφορίες/κρατήσεις:
  Υπηρεσία εισιτηρίων
  Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοα Πεσμαζόγλου), Αθήνα
  Τηλ: 210-7234567
  Online: www.ticketservices.gr
  και στα καταστήματα Public

  Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
  Πλατεία Καρύτση 8, 10561 Αθήνα