• Συνάντηση του Προέδρου κ. Βασίλη Κουτσαβλή με την δασάρχη Πάρνηθας

  September 25, 2020 - Ανακοινώσεις

  Αγαπητά μέλη, αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί συντάκτες,

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εργασίας του Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου κ. Βασιλείου Κουτσαβλή με την δασάρχη Πάρνηθας κ. Αλεξάνδρα Λυκούδη στο Τατόι. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του δασαρχείου σχετικά με τις επικίνδυνες λεύκες που βρίσκονται κοντά σε κτίρια και κινδυνεύουν να τα καταπλακώσουν.

  Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου ήδη από το 2012 έχει υποδείξει, με επιστολές που εστάλησαν σε όλους τους συναρμόδιους φορείς, 12 επικίνδυνα δέντρα που ανα πάσα στιγμή κινδύνευαν να πέσουν. Τρία δέντρα από αυτά έπεσαν, δημιουργώντας σημαντικές ζημιές στα κτίρια των Μαγειρίων, στο Ιπποστάσιο και στο Οινοποιείο. Η λεύκα που βρίσκεται δίπλα στο νέο Βουστάσιο κινδυνεύει να πέσει και να καταπλακώσει το κτίριο αλλά και τον πρόχειρο οικίσκο στον οποίο έχουν μεταφερθεί για συντήρηση τα Βασιλικά Αυτοκίνητα. Πέρα από τα κτίρια κάποια δέντρα από αυτά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και για τους επισκέπτες τους κτήματος. 

  Στη σημερινή συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη να απομακρυνθούν άμεσα και τα υπόλοιπα, (εκ των 12) επικίνδυνα δέντρα. Η πρόταση του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου είναι να γίνονται νέες φυτεύσεις εκεί οπου απομακρύνονται τα γερασμένα δέντρα, όπου αυτό είναι φυσικά εφικτό. Τέλος, έγιναν κάποιες προκαταρκτικές συζητήσεις για την μελέτη αποκατάστασης του ιστορικού Ανακτορικού Κήπου και συμφωνήσαμε να είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με το Δασαρχείο για την πορεία της μελέτης. 

  Η συνεργασία με το Δασαρχείο Πάρνηθας έγινε σε εξαιρετικό κλίμα συναντίληψης και ευχόμαστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπορέσει το δασαρχείο να προχωρήσει με το έργο απομάκρυνσης των επικίνδυνων δέντρων. Η δασάρχης δήλωσε την βούλησή της να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα δέντρα το συντομότερο δυνατόν. Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου βρίσκεται στο πλευρό του Δασαρχείου να βοηθήσει στην προσπάθεια αυτή, αν χρειαστεί και οικονομικά, μιας και το έργο αυτό είναι πολύτιμο για το μέλλον του κτήματος. Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς το δασαρχείο Πάρνηθας, την δασάρχη κ. Λυκούδη και τους συνεργάτες της. 

  Παρακαλούμε τους δημοσιογράφους για την άμεση δημοσίευση του παρόντος. 

  Η λεύκα που καταπλάκωσε το κτίριο του Ιπποστασίου.

   

  Η λεύκα που έπεσε πάνω στο κτίριο του Οινοποιείου.